QK (75 Fluoroprene)
 

QK (75 Fluoroprene)

In ons voortdurende zoeken naar nieuwe en betere producten en materialen, heeft ons team van deskundigen een verbeterd compound ontdekt met uitstekende kwaliteiten. Qseals betekent kwaliteit voor een eerlijke prijs en zoals we verderop zullen zeggen deelt dit compound veel kwaliteiten met het bekende Kalrez elastomeer, daarom noemen we dit compound “Qseals K”, of afgekort QK.

QK is zeer goed bestand tegen allerlei scenario’s met verschillende compressieniveaus, oppervlakken en temperaturen. Het is ook goed bestand tegen agressieve chemicaliën. QK heeft de meeste van zijn kwaliteiten gemeen met Kalrez, maar met een lagere toptemperatuur, want het kan temperaturen tot 200°C bereiken, terwijl Kalrez temperaturen tot 327°C kan bereiken. Een ander hoogtepunt is dat deze verbinding volledig voedselveilig is, wat betekent dat ze in de voedselverwerking kan worden gebruikt omdat ze voldoet aan de FDA en EC 1935/2004 certificeringen. Het grootste verschil tussen deze twee componenten is de prijs, want QK kan voor een meer betaalbare prijs worden aangeschaft.

QK topeigenschappen:

  • Veelzijdig: het kan in verschillende scenario’s gebruikt worden.
  • Duurzaam: zijn weerstand maakt het tot een van de duurzaamste elastomeren op de markt.
  • Voedselveilig: QK is gecertificeerd volgens FDA en EC 1935/2004.
  • Rendabel: uitstekende samenstelling voor een eerlijke prijs zonder de prestaties te verlagen.

Producten die Qseals in QK aanbieden:

  • O-rings
  • Profile rings
  • Gaskets

When to prefer QK in mechanical seals?

Omdat de meeste processen waarin mechanische afdichtingen worden gebruikt niet meer dan 200°C bereiken en omdat QK een samenstelling is die superieur is aan AFLAS (TFE/P), EPDM (EPR), Nitril (NBR), PTFE en Viton (FKM), bevelen we bij Qseals QK aan voor alle toepassingen die niet boven de 200°C komen.

Download hier de QK datasheet

Hulp nodig?

We helpen u graag met geheel vrijblijvend advies. Onze specialisten staan iedere werkdag van 08:00 tot 18:00 voor u klaar. Neem contact met ons op via:

+31 38 85 21 801

× Need help?