Carbon (koolstof, grafiet)

Qseals is specialist in bewerkte (draaien/frezen/cnc) carbon (koolstof) producten en onderdelen. Wij richten ons voornamelijk op carbon producten voor de industrie. Uiteraard kan levering ook geschieden met FDA en/of EC1935/2004 certificaat. Wij leveren ook halffabricaat o.a. carbon op staf/buis.

U kunt bij ons terecht voor kleine en grote producten, van prototype tot eindproduct. Of het nu gaat om 1 product of 10.000 carbon producten. U levert ons uw tekening aan met materiaalspecificatie en u ontvangt een passende offerte voor draai- en/of freeswerk. Assemblage van carbon onderdelen eventueel in combinatie met andere materialen kunt u ook bij ons uitbesteden. Bijvoorbeeld het inkrimpen van carbon ringen, leppen (lappen) van carbon (ringen) t.b.v. mechanical seals. Wij kunnen u een passende offerte aanbieden met korte levertijden!

Carbon (koolstof) voordelen

Het ontwerpen van mechanical seals voor het afdichten van koelmiddelen en andere vloeistoffen met lage viscositeit is vele jaren een probleem geweest binnen de industrie. Inmiddels is vast komen te staan dat mechanical seals met een loopvlakcombinatie van antimoon geimpregneerd grafiet en siliciumcarbide de beste oplossing vormen.

Lage viscositeit vloeistoffen zijn moeilijk voor mechanical seals, omdat de hydrodynamische film extreem dun is. De afdichtingsvlakken dienen gepolijst te blijven om binnen de specificaties te kunnen functioneren. De zelf-polijstende eigenschappen van antimoon geïmpregneerd koolstof-grafiet materiaal en de hoge dimensionele stabiliteit van zowel siliciumcarbide als antimoon geïmpregneerd koolstof-grafiet zorgen ervoor dat het seal binnen de specificaties kan functioneren.

De voordelen op en rijtje:

  • zelfsmerend / bestand tegen drooglopen
  • lage slijtage
  • lage thermische uitzettingscoëfficient
  • dimensionele stabiliteit
  • geschikt voor toepassing in de voedsel- en farmaceutische industrie
  • bestand tegen thermische schokbelasting
  • goede hardheid
  • goede schokbestendigheid
  • buitengewoon sterk

[slideshow]

Hulp nodig?

We helpen u graag met geheel vrijblijvend advies. Onze specialisten staan iedere werkdag van 08:00 tot 18:00 voor u klaar. Neem contact met ons op via:

+31 38 85 21 801