FEP Viton/Silicone

O-ringen met een FEP-ommanteling zijn O-ringen met een gelijkmatig verdeelde Teflon ommanteling welke een elastomeren binnenring volledig beschermt tegen invloeden van buitenaf. Een FEP Viton of FEP Silicone O-ring combineert de elastische eigenschappen van de kern met de bestendigheid tegen temperatuur en chemicaliën van Teflon.

Enkele voordelen van FEP-ommantelde O-ringen (FEP encapsulated O-rings):

  • Uitzonderlijke bescherming tegen aggresieve chemicaliën en gassen
  • Kostenefficient alternatief voor Kalrez dichtingen
  • Lage wrijvingscoëfficient en daardoor minder slijtage
  • Elastomeren kern zorgt ervoor dat de o-ring zich goed kan zetten
  • Geen last van blijvende drukvervorming die zich voor kan doen met massieve Teflon o-ringen.

Als kern kunnen er verschillende materialen worden gebruikt. Een kern van silicone of Viton is het meest voorkomend. Hierbij is FEP Silicone eigenlijk het meest voorkomend, omdat je dan met een lagere Shore-hardheid de flexibele eigenschappen van Silicone goed kunt benutten. Een Viton-kern heeft een hogere shore-hardheid maar biedt wel iets meer bescherming indien de FEP-ommanteling beschadigd raakt.

FEP ingekapselde o-ringen kunnen toegepast worden op praktische alle plekken waar een standaard o-ring wordt gebruikt. De FEP ommanteling zorgt er wel voor dat de de o-ringen iets minder flexibel zijn dan standaard elastomeren o-ringen. Het is dus belangrijk om hier bij de installatie rekening mee te houden, ze rekken immers iets minder. Uiteraard kunnen we deze FEP Viton en FEP Silicone o-ringen ook leveren geschikt voor gebruik in FDA of EC1935/2004 toepassingen.

 

Hulp nodig?

We helpen u graag met geheel vrijblijvend advies. Onze specialisten staan iedere werkdag van 08:00 tot 18:00 voor u klaar. Neem contact met ons op via:

+31 38 85 21 801