Cartridge seals
 

Cartridge seals

Cartridge seals zijn de ideale afdichtingen die geschikt zijn voor een gevarieerde reeks van toepassingen. Qseals is een expert op het gebied van cartridge seals en weet als geen ander hoe ze het beste ingezet kunnen worden voor de wensen van uw bedrijf.

Wat is een cartridge seal? 

Cartridge seals kunnen snel gemonteerd worden en zijn ontworpen voor het verwijderen van pompassen. De cartridge seal is een opstelling van meerdere componenten, die samen een eenheid vormen. Bellow seals en cartridge seals kunnen in een patroon worden geplaatst. Hiervoor is het wel belangrijk dat de pakkingbus groot genoeg is. Verder hebben cartridge seals veel voordelen, omdat ze makkelijk vervangbaar zijn en er minder kans is op montagefouten.

Wat is de functie van een cartridge seal?

Een cartridge seal wordt gebruikt in de verpakkingsindustrie om te beschermen tegen verontreiniging. Het kan worden gebruikt voor industriële verpakkingen, militaire verpakkingen, verpakkingen voor levensmiddelen, farmaceutische verpakkingen en nog veel meer. De cartridge seals worden gebruikt om de versheid van een product te waarborgen en ongewenste verontreinigingen buiten te houden. De seals zijn ook geschikt wanneer er met vloeistoffen gewerkt wordt, of andere materialen die als gevaarlijk worden beschouwd. De seals kunnen worden gebruikt in omgevingen met hoge temperaturen, zoals de farmaceutische en medische industrie, of in omgevingen met lage temperaturen, zoals de levensmiddelen- en drankenindustrie.

Een veilige en betrouwbare manier van afdichten

Cartridge seals bieden een kant en klare oplossing op het gebied van afdichting die veilig is en voldoet aan de strenge eisen die worden gesteld vanuit de wetgeving. Cartridge seals zijn gemakkelijk aan te brengen op verschillende locaties en net zo gemakkelijk te verwijderen indien gewenst. Door het ontwerp zijn cartridge seals ook snel aan te passen en dynamisch te gebruiken.

Cartridge seals
Qseals revisieert ook cartridge seals

Waarom cartridge seals goed werken

Mechanische afdichtingen in de vorm van cartridge seals maken gebruik van stationaire componenten in een behuizing waar de roterende componenten vooraf zijn gemonteerd. Die componenten zitten op een as die is afgedicht met een O-ring. Door deze constructie zijn fouten bij de installatie van losse onderdelen onwaarschijnlijk. De hoeveelheid veerspanning die op de afdichting wordt uitgeoefend, is een belangrijke factor die van invloed is op de effectiviteit van de afdichting. Met mechanische cartridge seals is de veerspanning vooraf al ingesteld op de juiste stand.

Enkel cartridge seals

Download de enkel cartridge seal brochures:

Qseals QSC series Qseals QSRC Series

Dubbel cartridge seals

Download de dubbel cartridge seal brochures:

Qseals QDC Series Qseals QDRC Series

Natte of droge montage van cartridge seals

Om de juiste druk te behouden, blijven de roterende en stationaire elementen van een cartridge seal in balans totdat de afdichting is gemonteerd. Mechanische cartridge seals kunnen in veel verschillende situaties worden aangebracht. Een belangrijk criterium voor afdichting is wel of die wordt geïnstalleerd vanaf de natte zijde of de droge zijde van de afdichtingskamer. Vraag onze experts van Qseals wat in uw situatie de beste keuze is.

Het voordeel van cartridge seals in vergelijking met componentafdichtingen

Cartridge seals zijn duurder dan componentafdichtingen maar ondanks deze hogere kosten verdienen cartridge seals zich wel snel terug. Ze zijn de perfecte kosteneffectieve, lange termijn oplossing omdat goedkope componentenafdichtingen meer onderhoud vereisen. Hierdoor bespaar je met cartridge seals in arbeidskosten. De kans op afdichtingvervanging wegens een foute installatie is ook veel kleiner omdat cartridge seals een beter en doeltreffender ontwerp hebben.

Cartridge seals

Het gemak van dubbele cartridge seals

Dubbele cartridge seals zijn effectieve oplossingen in situaties die veel van afdichtingen vragen. Denk aan gevallen waarin er sprake is van hoge temperaturen, hoge druk en vervuilde pompen die beschadigende stoffen kunnen bevatten. Omdat dubbele cartridge seals een kamer tussen de afdichtingen hebben kan er een beschermende vloeistof in worden gepompt om koeling, smering en bescherming te bieden. Een ideale constructie dus voor een afdichting die tegen een stootje kan. Ook kunnen de precisiecomponenten van een cartridge seal worden ontworpen als een dubbele afdichting die gemakkelijk in dezelfde ruimte past als een afdichting met maar één component.

De voordelen van een gesplitste of gedeelde cartridge

Het vervangen van een mechanische afdichting, component of cartridge vereist meestal demontage van de pomp. Een manier om dit te voorkomen is om een gedeelde afdichting te gebruiken. Deze afdichting is in tweeën gedeeld zodat elementen makkelijke kunnen worden geïnstalleerd zonder de pomp helemaal te demonteren. Recente technologische innovaties in het gebied van afdichtingen hebben geleid tot de productie van seals met gesplitste cartridges die de installatie van onderdelen aanzienlijk vereenvoudigen. Of dit voor u de beste optie is, hangt af van het installatiegemak versus de kosten. De extra kosten kunnen op de lange termijn voordeliger zijn als u de pomp vaak moet demonteren.

Cartridge seals

Qseals helpt u graag verder met al uw vragen over cartridge seals

U heeft nu een algemeen beeld van het nut van cartridge seals. Toch is elke situatie ook weer anders en dat weten wij uit ervaring. Wij helpen u daarom graag met advies op maat zodat u weet welke afdichting het beste past bij uw wensen. Neem contact met ons op voor een grondig consult. U vindt bij Qseals alle mechanische afdichtingen, zoals component seals, cartridge seals en compressor seals. Ook voor seal support systemen bent u bij Qseals aan het juiste adres.

Hulp nodig?

We helpen u graag met geheel vrijblijvend advies. Onze specialisten staan iedere werkdag van 08:00 tot 18:00 voor u klaar. Neem contact met ons op via:

+31 38 85 21 801

× Need help?