FDA

Food grade is een term die vaak voorbij komt bij Qseals. Met food grade bedoelen we dat producten in aanraking mogen komen met voedsel en medicijnen. Food grade betekent dus dat iets voedselveilig is. Moeten jouwe producten voldoen aan de Amerikaanse regelgeving? Dan krijg je te maken met de FDA. Deze partij zorgt ervoor dat de voedselveiligheid wordt gewaarborgd in Amerika.

Wat is de FDA?

De FDA is een agentschap, dat de kwaliteit van voedsel waarborgt. Maar dat is niet het enige wat ze doen. Ze zorgen er ook voor dat de kwaliteit van medicijnen gewaarborgd blijft. Ze controleren dit aan de hand van zeer strenge regelgeving. Verder controleren ze ook cosmetica en cosmetische ingrepen. De FDA is zeer belangrijk voor een veilige leefomgeving. Bij Qseals wordt er altijd voldaan aan de richtlijnen van de FDA – en de Europese regelgeving – om de kwaliteit van voedsel, medicijnen en cosmetica te waarborgen. Mechanical seals van Qseals zijn daarom altijd veilig.

Waarom is de FDA zo belangrijk?

Voor de Amerikaanse markt is de FDA ontzettend belangrijk. Wil je een medisch apparaat neerzetten, zoals een laserapparaat of een apparaat voor botox-behandelingen, dan moet het altijd langs de FDA. De FDA geeft – als het goed is – goedkeuring voor het gebruik van het product of machine, maar hiervoor zijn wel strenge eisen. Ook de onderdelen van een machine moeten voldoen aan de strenge regelgeving. Voldoet een mechanical seal niet aan de richtlijnen van de FDA? Dan kan een machine als onbruikbaar verklaard worden. Hierbij moet vermeld worden dat de Amerikaanse regelgeving een stuk strenger is dan de Europese. In Europa wordt het CE-keurmerk gehanteerd en de EC1935-2004.

Food grade Qseals

Ben jij op zoek naar food grade producten? Bekijk dan zeker ons uitgebreide aanbod mechanical seals. Qseals heeft een ontzettend divers aanbod en heeft voor elke toepassing een geschikte oplossing. U vindt hier alle mechanische afdichtingen, zoals component seals, cartridge seals en compressor seals. Verder worden producten op maat gemaakt in de fabriek in Wezep, zodat er altijd een seal of product is die aansluit op uw behoeften.

Hulp nodig?

We helpen u graag met geheel vrijblijvend advies. Onze specialisten staan iedere werkdag van 08:00 tot 18:00 voor u klaar. Neem contact met ons op via:

+31 38 85 21 801

× Need help?