Hastelloy C

Bij Qseals wordt er gebruik gemaakt van allerlei soorten materialen waaronder rubber, metaal, keramiek en grafiet. Ieder materiaal is weer geschikt in een andere situatie. Zo wordt Hastelloy gebruikt bij vliegtuigmotoren en gasturbines omdat het bestand is tegen hele hoge temperaturen. Hastelloy is een zeer harde metaallegering.

Wat is Hastelloy C?

Hastelloy is een legering die bestaat uit nikkel, kobalt, ijzer, wolfram en molybdeen. Hastelloy is een legering van verschillende metalen, en de verhouding in de samenstellingen is niet altijd gelijk. Daarom zijn er aanduidingen achter hastelloy plaatst om te duiden welke samenstelling de hastelloy exact heeft. Een voorbeeld is hastelloy c22: deze legering bestaat uit 56 procent nikkel en daarnaast 22 procent chroom.
Hastelloy heeft een goede weerstand tegen corrosie en is het bestand tegen hoge temperaturen. De temperatuur die Hastelloy kan verdragen loopt op tot 1100 graden Celsius. Dit zorgt ervoor dat hastelloy vaak wordt toegepast in werktuigen en machines die hoge temperaturen moeten verdragen.

Hastelloy C van Qseals

Geïnteresseerd in Hastelloy C van Qseals? Bekijk dan onze mechanical seals pagina of neem direct contact op met sales@qseals.com. Qseals heeft een ontzettend divers aanbod en heeft voor elke partij een geschikte oplossing.
U vindt hier allerlei materialen, zoals Kalrez, RVS en Viton (FKM) of FEP Viton/silicone. Verder worden producten op maat gemaakt in de fabriek in Wezep, zodat er altijd een seal of product is die aansluit op uw behoeften.

Hulp nodig?

We helpen u graag met geheel vrijblijvend advies. Onze specialisten staan iedere werkdag van 08:00 tot 18:00 voor u klaar. Neem contact met ons op via:

+31 38 85 21 801

× Need help?