Inconel

Bij Qseals wordt er gebruik gemaakt van allerlei soorten materialen waaronder rubber, metaal, grafiet en keramiek. Ieder materiaal is weer geschikt in een andere situatie. Een groot voordeel van Inconel is de bestendigheid tegen hoge temperaturen. Zo wordt Inconel onder andere gebruikt voor uitlaatdelen van vliegtuigen om aantasting aan gasturbines te voorkomen.

Wat is Inconel?

Inconel is een verzamelnaam voor een groep nikkellegeringen. Deze legering bestaat voor het grootste gedeelte uit nikkel. Dit wordt meestal gelegeerd met chroom en/of ijzer. Omdat Inconel een algemene term is voor verschillende legeringen is het belangrijk dat het duidelijk is waar de legering uit bestaat. Om die reden wordt er een achtervoegsel gebruikt om de exacte samenstelling aan te geven. Inconel is bestand tegen zeer hoge temperaturen en corrosie, en wordt om die reden vaak toegepast in machines zoals ruimtevaartschepen en raceauto’s. Inconel is te vergelijken met hastelloy.

Inconel van Qseals

Geïnteresseerd in Inconel van Qseals? Bekijk dan onze mechanical seals pagina of neem direct contact op met sales@qseals.com. Qseals heeft een ontzettend divers aanbod en heeft voor elke partij een geschikte oplossing. U vindt hier allerlei materialen, zoals KalrezRVS en Viton (FKM) of FEP Viton/silicone. Verder worden producten op maat gemaakt in de fabriek in Wezep, zodat er altijd een seal of product is die aansluit op uw behoeften.

Hulp nodig?

We helpen u graag met geheel vrijblijvend advies. Onze specialisten staan iedere werkdag van 08:00 tot 18:00 voor u klaar. Neem contact met ons op via:

+31 38 85 21 801

× Need help?