Duplex

Bij Qseals wordt er gebruik gemaakt van allerlei soorten materialen waaronder rubber, metaal, keramiek en grafiet. Ieder materiaal is weer geschikt in een andere situatie. Zo wordt Duplex gebruikt in industrieën waar men te maken krijgt met chemicaliën, omdat het goed bestand is tegen corrosievermoeiing. Duplex heeft nog meer interessante eigenschappen die je niet terug vindt in andere metalen en legeringen.

Wat is Duplex?

Duplex is een speciale roestvaststaal legering met hoge corrosievastheid. Ook is Duplex bestand tegen erosie en slijtage. Om die reden wordt Duplex ook toegepast in constructies die te maken krijgen met corrosieve stoffen. Ook heeft Duplex een enorme weerstand tegen aantastingen die ontstaan door invloeden van buitenaf, zoals het klimaat.
Duplex wordt vaak ingezet als alternatief van de gangbare rvs soorten.
Er zijn verschillende soorten Duplex met elk hun unieke eigenschappen, waaronder lean duplex en super duplex.

Duplex van Qseals

Geïnteresseerd in Duplex van Qseals? Bekijk dan onze mechanical seals pagina of neem direct contact op met sales@qseals.com. Qseals heeft een ontzettend divers aanbod en heeft voor elke partij een geschikte oplossing.
U vindt hier allerlei materialen, zoals KalrezRVS en Viton (FKM) of FEP Viton/silicone. Verder worden producten op maat gemaakt in de fabriek in Wezep, zodat er altijd een seal of product is die aansluit op uw behoeften.

Hulp nodig?

We helpen u graag met geheel vrijblijvend advies. Onze specialisten staan iedere werkdag van 08:00 tot 18:00 voor u klaar. Neem contact met ons op via:

+31 38 85 21 801

× Need help?