Keramiek (Alumina)
 

Keramiek (Alumina)

In de wereld van de mechanical seals wordt hiermee doorgaans alumina (ook wel aluminiumoxide genaamd, Al2O3) bedoeld. Keramiek is een materiaal dat noch een metaal noch een polymeer is.

Bij keramiek (CER) wordt vaak gedacht aan wat we traditioneel als keramiek zien, aardewerk, steengoed en porselein. Maar keramiek is eigenlijk een verzamelnaam van materialen zoals metaal dat ook is. Staal en aluminium zijn voorbeelden van metalen, zoals aluminiumoxide, glas, diamant en siliciumcarbide voorbeelden zijn van keramieken.

In de afdichtingsbranche wordt het woord keramiek (afgekort als CER van het Engelse woord ceramic) eigenlijk gebruik voor een technisch keramiek bestaande uit 99,5% zuiver aluminiumoxide. Om precies te zijn gaat het hier om een ionaire keramiek, opgebouwd uit een metaal (aluminium) en een niet-metaal (zuurstof).

Typische eigenschappen van dit materiaal zijn een hoge mate van hardheid, thermische stabiliteit en corrosiebestendigheid. Daarnaast is het materiaal inert en geleid het geen elektriciteit. Het materiaal is wel broos en wordt daarom vaak als loopvlak gebruikt in combinatie met een RVS zitting of huis.

Hulp nodig?

We helpen u graag met geheel vrijblijvend advies. Onze specialisten staan iedere werkdag van 08:00 tot 18:00 voor u klaar. Neem contact met ons op via:

+31 38 85 21 801

× Need help?