Floating seals
 

Floating seals

Bent u op zoek naar floating seals? Dan bent u bij Qseals aan het juiste adres. Iedere soort seal wordt weer toegepast in een andere situatie. Op deze pagina meer over de floating seals.

Wat is een floating seal?

De floating seal – beter bekend als de zwevende afdichting of face seal – is een afdichting die bestaat uit meerdere componenten. Het is samengesteld uit meerdere gietijzeren afdichtingsringen en O-ringen. De gietijzeren afdichtingsringen staan bekend om de hoge hardheid. Verder staat een floating seal bekend om de frictieringen die op elkaar gemonteerd zijn, met in het midden twee rubberen componenten die een druk uitoefenen tussen de afdichting en de behuizing. Die druk is behorend tot de as. Een ring blijft vast in zijn behuizing, terwijl de andere roterende ring zorgt voor wrijving tussen de onderdelen.

Waarvoor worden floating seals gebruikt?

De floating seals worden gebruikt om uitvaltijd van bijvoorbeeld machines te verminderen. Ze worden vooral gebruikt in fabrieken, maar bijvoorbeeld ook in de grond-, weg- en waterbouw. Vooral bij machines die in extreme omstandigheden verkeren, of zeer energie-intensieve processen moeten uitvoeren, zijn floating seals vereist. Maar ook voor veel hele andere dingen worden de floating seals gebruikt, denk bijvoorbeeld aan machines voor de landbouw, of aan mijnbouwapparatuur. De floating seals zijn multifunctioneel inzetbaar en worden ingezet bij producten waarbij permanente afdichting vereist is.

Floating seals van Qseals

Bent u geïnteresseerd in floating seals van Qseals? Neem dan direct contact op met sales@qseals.com, of bekijk alle mechanical seals op de website. U vindt hier alle mechanische afdichtingen, zoals component seals, cartridge seals en engineered seals. Qseals heeft een ontzettend divers aanbod en heeft voor elke partij een geschikte oplossing. Verder worden producten op maat gemaakt in de fabriek in Wezep, zodat er altijd een seal of product is die aansluit op uw behoeften.

Hulp nodig?

We helpen u graag met geheel vrijblijvend advies. Onze specialisten staan iedere werkdag van 08:00 tot 18:00 voor u klaar. Neem contact met ons op via:

+31 38 85 21 801

× Need help?