EC1935-2004

Food grade is een term die vaak voorbij komt bij Qseals. Met food grade bedoelen we dat producten in aanraking mogen komen met voedsel en medicijnen. Food grade betekent dus dat iets voedselveilig is en dat het voldoet aan de wetgeving. Opereer je als bedrijf in Europa? Dan heb je te maken met de richtlijnen volgens de EC1935-2004. Alle mechanical seals van Qseals voldoen aan deze richtlijnen. Opereer je in de Amerikaanse markt? Dan moet je voldoen aan de richtlijnen van de FDA. Ook daar hebben we een pagina over geschreven.

Wat is EC1935-2004?

De EC1935-2004 is een Europese wet die op 1 april 2009 van kracht is gegaan. Hierin staat beschreven waaraan producten moeten voldoen als ze in contact komen met voedsel en levensmiddelen (Food contact materials). Dit is dus wetgeving om de voedselveiligheid in Europa te waarborgen. Als materialen voldoen aan de wetgeving, kan het food grade genoemd worden. De wet zorgt er verder voor dat mensen niet ziek raken door bacteriën, maar ook dat de smaak van voedsel behouden blijft. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit zorgt voor de naleving van de Europese regelgeving.

In de wet staat dat materialen geen gevaar mogen opleveren voor de gezondheid voor de mens en niet mogen zorgen voor een andere onaanvaardbare samenstelling. Ook mag een materiaal – zoals een mechanical seal – niet ervoor zorgen dat organoleptische eigenschappen van een levensmiddel aangetast worden. Er zijn verder veel eisen wat betreft kwaliteit, materiaal en documentatie. De materialen die met elkaar in aanraking komen, mogen geen grenswaarden overtreffen.

Amerikaanse en Europese regelgeving

Ben je als bedrijf actief in de voedingsmiddelenindustrie? Dan zul je moeten voldoen aan de EC1935-2004. Ook wanneer je mechanical seals aanschaft, dien je hier rekening mee te houden. Gelukkig voldoen alle seals van Qseals zowel aan de Amerikaanse als de Europese regelgeving. Dit betekent dat de seals in alle markten bruikbaar zijn. Wel zit er veel onderscheid tussen de soorten seals, bekijk hiervoor ook de mechanical seals pagina. Je vindt hier snel en gemakkelijk de seal die jij nodig hebt.

Food grade seals van Qseals

Ben jij op zoek naar food grade seals? Bekijk dan zeker ons uitgebreide aanbod. Qseals heeft een ontzettend divers aanbod en heeft voor elke partij een geschikte oplossing. U vindt hier alle mechanische afdichtingen, zoals component seals, cartridge seals en compressor seals. Verder worden producten op maat gemaakt in de fabriek in Wezep, zodat er altijd een seal of product is die aansluit op uw behoeften.

Hulp nodig?

We helpen u graag met geheel vrijblijvend advies. Onze specialisten staan iedere werkdag van 08:00 tot 18:00 voor u klaar. Neem contact met ons op via:

+31 38 85 21 801

× Need help?