Kalrez (FFKM)
 

Het Perfluor elastomeer (FFKM) Kalrez® van Dupont™ staat bekend om zijn uitstekend chemische resistentie en hoge temperatuur bestendigheid.

Wat is Kalrez?

kalrez-logo

DuPont™ Kalrez® is perfluoroelastomeer (FFKM). Het is bestand tegen meer dan 1.800 chemicaliën en weet dat te combineren met de hoge temperatuurstabiliteit van PTFE (327°C). Kalrez wordt dan ook toegepast in extreme omstandigheden, bijvoorbeeld bij de verwerking van agressieve chemicaliën, het maken van computerchips en in de ruimtevaart.

Kalrez kan ook een oplossing bieden als het gaat om standtijdverlenging (MTBF). De kostprijs van het materiaal ligt aanzienlijk hoger, maar datzelfde kan gezegd worden over de levensduur. Laat u door Qseals voorlichten over het gebruik van dit materiaal.

Verschillende afdichtingen

Kalrez kan gebruikt worden voor verschillende afdichtingen, maar over het algemeen gaat het om O-ringen. Veel klanten van Qseals kiezen voor onze O-ringen. Bij Qseals is er een zeer divers aanbod O-ringen, waarbij de hoogwaardige kwaliteit van Kalrez vaak terugkomt. Werk je met hoge temperaturen, of werk je met chemicaliën? Dan is de kans groot dat je Kalrez afdichtingen en seals weleens bent tegengekomen.

Compound QK

Veel klanten kiezen voor o-ringen in onze compound QK, omdat de chemische resistentie van QK vergelijkbaar is met Kalrez (FFKM) en standaard voorzien is van FDA en EC1935-2004, QK heeft een max temperatuur van 200 graden. Bij Kalrez (FFKM) is dit vele malen hoger, echter is in vele toepassingen geen hogere temperatuur vereist. De prijs van QK is vele malen voordeliger dan Kalrez (FFKM).

Specificaties Kalrez

FFKM is goed bestand tegen:

  • Nagenoeg alle chemicaliën
  • Ozon, weersomstandigheden, veroudering

FFKM is niet bestand tegen:

  • Fluorhoudende verbindingen

Gebruikstemperatuurbereik:

  • -15°C tot +260°C
  • met speciale kwaliteiten is -40°C resp. +340°C bereikbaar

Uw mechanical seal uitgevoerd met Kalrez (FFKM) o-ringen?

Wij kunnen al onze mechanical seals modellen leveren met Kalrez (FFKM) o-ringen. Door onze grote voorraad van Kalrez (FFKM) o-ringen kunnen wij hier ook zeer snel in schakelen. Dit hebben wij al voor vel tevreden klanten mogen doen.

Mechanical seal met Kalrez (FFKM) O-ringen laten reviseren?

Dagelijks ontvangen wij in onze werkplaats mechanical seals uit diverse industrieën die zijn uitgevoerd met Kalrez (FFKM) o-ringen. Onze werkplaats is ingericht om mechanical seals uit de chemie industrie veilig te kunnen reinigen en te reviseren als nieuw en indien gewenst uit te rusten met Kalrez (FFKM) O-ringen. 

Kalrez van Qseals

Kalrez is beschikbaar met FDA certificering. Bekijk hiervoor ook de Kalrez-datasheet. Geïnteresseerd in Kalrez van Qseals? Bekijk dan zeker onze mechanical seals pagina, of neem direct contact op met sales@qseals.com. Qseals heeft een ontzettend divers aanbod en heeft voor elke partij een geschikte oplossing. U vindt hier allerlei materialen, zoals Kalrez, RVS en Viton (FKM) of FEP Viton/silicone. Verder worden producten op maat gemaakt in de fabriek in Wezep, zodat er altijd een materiaal, seal of product is die aansluit op uw behoeften.

Hulp nodig?

We helpen u graag met geheel vrijblijvend advies. Onze specialisten staan iedere werkdag van 08:00 tot 18:00 voor u klaar. Neem contact met ons op via:

+31 38 85 21 801

× Need help?