Maatwerk & advies
 

Maatwerk & advies

‘U vraagt, wij draaien’, dat past niet in onze werkwijze. We denken met u mee en geven eerlijk, helder advies. Daarbij leveren we diensten en maken we producten op maat voor u. We beoordelen eerst de technische mogelijkheden en haalbaarheid. Het woord maatwerk zegt het al: een oplossing die precies past. Dit helpt u kosten te besparen en de productiviteit van bestaande installaties te verhogen.

U kunt alles vragen aan onze mechanical seals-specialisten op het gebied van:

  • Montage
  • Het verlengen van de standtijd (duurzaamheid) van uw mechanical seals. We weten veel over innovatieve verbeteringen op het gebied van loopvlakcombinaties.
  • Uitvoeren van O-ringtesten
  • Spersystemen (API)

Eenvoudige afdichtingen

De beste oplossing is lang niet altijd de meest kostbare of complexe. Qseals geeft eerlijk en helder advies om tot de juiste keuze voor een asafdichting te komen. Het is belangrijk dat de CAPEX en OPEX van de geleverde oplossing in verhouding zijn.

Een voorbeeld uit de praktijk

Een klant vroeg ons om cartridge seals te installeren. Na het bestuderen van de toepassing en de standtijdvereisten, bleek een simpele stopbuspakking een efficiëntere oplossing. We hebben hiervoor gekeken naar de langetermijnbelangen. Dat gaat verder dan alleen kijken naar een oplossing in mechanical seals. Waarom zou u een mechanical seal gebruiken, als een andere keerring of lipseal beter toegepast kan worden? Kijk, dat bedoelen we met opdrachten behandelen als maatwerk.

Het beste resultaat in productie en standtijd

We gaan voor het beste resultaat. Daarom kijken we altijd waar we verbeteringen in aan kunnen brengen. De toepassing van een andere loopvlakcombinatie of een bepaalde machinale bewerking, kan de standtijd (MTBF) soms bijvoorbeeld behoorlijk verlengen.

Engineered seals

Bij een exotische omstandigheid, hoort een exotische oplossing.  We leveren hiervoor op maat gemaakte “engineered” seals. Hoe ziet dat er dan uit? Bekijk de voorbeelden (en de vereisten voor deze seals):

Advies op maat en op locatie

Wilt u zelf (of uw technische dienst) meer weten over mechanical seals? Qseals komt ook bij u langs voor trainingen en advies. U leert meer over de werking van mechanische afdichtingen, verschillende loopvlakken, montage en onderhoud. Neem contact met ons op en maak een afspraak voor een training bij u op locatie.

Hulp nodig?

We helpen u graag met geheel vrijblijvend advies. Onze specialisten staan iedere werkdag van 08:00 tot 18:00 voor u klaar. Neem contact met ons op via:

+31 38 85 21 801

× Need help?