Carbon (koolstof, grafiet)
 

Carbon (koolstof, grafiet)

Bij Qseals wordt er gebruikgemaakt van allerlei soorten materialen, waaronder rubber, metaal, keramiek en grafiet. Ieder materiaal is weer geschikt in een andere situatie. Zo wordt grafiet gebruikt voor afdichtingen en borstelmotoren. Maar ook voor de stiften in potloden wordt grafiet gebruikt. Qseals levert grafiet seals voor al deze verschillende toepassingen en industrieën.

Wat is grafiet?

Grafiet is een natuurlijk mineraal derivaat van koolstof. Het is een inheems element, maar komt ook voor in bepaalde gesteenten die organische koolstof bevatten, bijvoorbeeld in magma. Het is één van de zachtste, vaste elementaire materialen. Grafiet heeft een niet-compacte, gelaagde structuur. In elke laag zijn de koolstofatomen sterk aan elkaar elkaar gebonden. Grafiet is daarnaast ook een relatief goede elektrische geleider. 

Grafiet is, bij normale temperaturen, de stabiele vorm van koolstof. Grafiet kent vele industriële toepassingen in verschillende natuurlijke of synthetische vormen. Het materiaal wordt ingezet in de werktuigbouwkunde, elektrische producties, staalindustrie en als moderator in kernreactoren. Grote voordelen van grafiet zijn dat het gemakkelijk te bewerken is en zeer goed bestand tegen thermische schokken. Daarnaast heeft grafiet zelfsmerende eigenschappen.

Carbon, koolstof en grafiet van Qseals

Qseals is specialist in bewerkte (draaien/frezen/cnc) carbon (koolstof) producten en onderdelen. Wij richten ons voornamelijk op carbon producten voor de industrie. Wij leveren ook halffabricaat o.a. carbon op staf/buis.

U kunt bij ons terecht voor kleine en grote producten, van prototype tot eindproduct. Of het nu gaat om 1 product of 10.000 carbon producten. U levert ons uw tekening aan met materiaalspecificatie en u ontvangt een passende offerte voor draai- en/of freeswerk. Assemblage van carbon onderdelen eventueel in combinatie met andere materialen kunt u ook bij ons uitbesteden. Bijvoorbeeld het inkrimpen van carbon ringen, leppen (lappen) van carbon (ringen) t.b.v. mechanical seals. Wij kunnen u een passende offerte aanbieden met korte levertijden!

Grafiet van Qseals

Geïnteresseerd in grafiet van Qseals? Bekijk dan zeker onze mechanical seals pagina, of neem direct contact op met sales@qseals.com. Qseals heeft een ontzettend divers aanbod en heeft voor elke partij een geschikte oplossing. Verder worden producten op maat gemaakt in de fabriek in Wezep, zodat er altijd een materiaal, seal of product is die aansluit op uw behoeften.

Hulp nodig?

We helpen u graag met geheel vrijblijvend advies. Onze specialisten staan iedere werkdag van 08:00 tot 18:00 voor u klaar. Neem contact met ons op via:

+31 38 85 21 801

× Need help?