Stopbuspakkingen
 

Stopbuspakkingen

Bent u op zoek naar stopbuspakkingen? Dan bent u bij Qseals aan het juiste adres. U vindt hier alle asafdichtingen, zoals O-ringen, oliekeeerringen, PS lipseals en stopbuspakkingen. De stopbuspakkingen zorgen voor de afdichting van een as bij afsluiters, pompen en mixers. Ze hebben koeling nodig, zodat de pakking niet verbrandt. Dit kan door middel van smeermiddel. Op deze pagina meer over de stopbuspakkingen van Qseals.

Wat is een stopbuspakking?

Een stopbuspakking is een asafdichting. Deze dient voor de afdichting tussen een ronddraaiende as en zijn behuizing wanneer de behuizing gebruikt wordt voor het tegenhouden van een vloeistof. Deze vloeistof kan bijvoorbeeld zijn olie of (zuur, zout, e.d.) water. De pakking moet vermijden dat de vloeistof langs de as lekt.

Toepassingen voor stopbuspakkingen zijn bijvoorbeeld:

  • Afdichting van de draaias van centrifugaalpompen.
  • Afdichting van de schroefas van schepen.

Het pakkingmateriaal (bijvoorbeeld: plantaardige of aramidevezels, PTFE (teflon) al dan niet met grafiet, metaalfolie) wordt in de vorm van ringen of strengen in de pakkingkamer rondom de as gebracht en aangedrukt met de pakkingdrukker. Een slijtbus over de as zorgt ervoor dat in de as zelf geen groeven ontstaan. Bij slijtage kan de bus worden vernieuwd. Het aanspannen van de pakkingdrukker moet gelijkmatig gebeuren en zeker niet te vast, omdat daardoor alleen maar extra slijtage en wrijving ontstaat. Het pakkingmateriaal kan dan zelfs verbranden. De geringe lekkage, die noodzakelijk is voor smering, zorgt meteen ook voor het afvoeren van de wrijvingswarmte. Deze soort van afdichtingen kan worden geregeld en vernieuwd zonder de pomp te demonteren.

Stopbuspakkingen van Qseals

Bent u geïnteresseerd in stopbuspakkingen van Qseals? Bekijk dan zeker onze mechanical seals pagina, of neem direct contact op met sales@qseals.com. Qseals heeft een ontzettend divers aanbod en heeft voor elke partij een geschikte oplossing. Verder worden producten op maat gemaakt in de fabriek in Wezep, zodat er altijd een materiaal, seal of product is die aansluit op uw behoeften.

Hulp nodig?

We helpen u graag met geheel vrijblijvend advies. Onze specialisten staan iedere werkdag van 08:00 tot 18:00 voor u klaar. Neem contact met ons op via:

+31 38 85 21 801

× Need help?