FEP Viton/Silicone
 

FEP Viton/Silicone

O-ringen met een FEP-ommanteling, ook wel bekend als encapsulated o-rings oftewel ommantelde o-ringen met PTFE en een Viton of Silicone kern, zijn O-ringen met een gelijkmatig verdeelde Teflon ommanteling. Deze beschermen een elastomeren binnenring volledig tegen invloeden van buitenaf. Een FEP Viton of FEP Silicone O-ring combineert de elastische eigenschappen van de kern met de bestendigheid tegen temperatuur en chemicaliën van Teflon.

Voordelen

Enkele voordelen van FEP-ommantelde O-ringen (FEP encapsulated O-rings):

  • Uitzonderlijke bescherming tegen aggresieve chemicaliën en gassen
  • Kostenefficient alternatief voor Kalrez dichtingen
  • Lage wrijvingscoëfficient en daardoor minder slijtage
  • Elastomeren kern zorgt ervoor dat de o-ring zich goed kan zetten
  • Geen last van blijvende drukvervorming die zich voor kan doen met massieve Teflon o-ringen.

Als kern kunnen er verschillende materialen worden gebruikt. Een kern van silicone of Viton is het meest voorkomend. Hierbij is FEP Silicone eigenlijk het meest voorkomend, omdat je dan met een lagere Shore-hardheid de flexibele eigenschappen van Silicone goed kunt benutten. Een Viton-kern heeft een hogere shore-hardheid maar biedt wel iets meer bescherming indien de FEP-ommanteling beschadigd raakt.

FEP ingekapselde o-ringen kunnen toegepast worden op praktische alle plekken waar een standaard o-ring wordt gebruikt. De FEP ommanteling zorgt er wel voor dat de de o-ringen iets minder flexibel zijn dan standaard elastomeren o-ringen. Het is dus belangrijk om hier bij de installatie rekening mee te houden, ze rekken immers iets minder. Uiteraard kunnen we deze FEP Viton en FEP Silicone o-ringen ook leveren geschikt voor gebruik in FDA of EC1935/2004 toepassingen.

Compound QK

Veel klanten kiezen voor o-ringen in onze compound QK, omdat de chemische resistentie van QK vergelijkbaar is met FEP/Viton & FEP/Silicone en ook standaard voorzien is van FDA en EC1935-2004. Voordeel is dat QK veel flexibele is door zijn 75 shore hardheid, dit resulteert in makkelijkere montage ten opzichte van FEP/Viton of FEP/Silicone o-ringen. Door de teflon ommanteling is deze heel stug en kan dit problemen geven bij montage of bepaalde toepassingen.

FEP Viton/Silicone van Qseals

Geïnteresseerd in FEP Viton/Silicone van Qseals? Bekijk dan zeker onze mechanical seals of o-ringen pagina, of neem direct contact op met sales@qseals.com. Qseals heeft een ontzettend divers aanbod en heeft voor elke partij een geschikte oplossing. U vindt hier allerlei materialen, zoals KalrezRVS en Viton (FKM) of FEP Viton/silicone. Verder worden producten op maat gemaakt in de fabriek in Wezep, zodat er altijd een materiaal, seal of product is die aansluit op uw behoeften.

Hulp nodig?

We helpen u graag met geheel vrijblijvend advies. Onze specialisten staan iedere werkdag van 08:00 tot 18:00 voor u klaar. Neem contact met ons op via:

+31 38 85 21 801

× Need help?