Cast iron

Bij Qseals wordt er gebruikgemaakt van allerlei soorten materialen, waaronder rubber, metaal, keramiek en grafiet. Ieder materiaal is weer geschikt in een andere situatie. Zo wordt Cast iron – beter bekend als gietijzer – gebruikt voor het vervaardigen van kachels, deuren en meubels. Maar ook voor grotere constructies, zoals bruggen, is cast iron gebruikt. Vanwege de brosheid van het materiaal, is dat nu niet meer mogelijk. Qseals levert cast iron seals voor objecten die nog wel van gietijzer gemaakt worden.

Wat is cast iron?

Binnen ons vakgebied wordt vaak gesproken van cast iron, maar eigenlijk is dit gewoon de vertaling van gietijzer. Cast iron is een legering van ijzer, mangaan, koolstof en silicium. Cast iron is daarom een gegoten staalsoort. Verder is het materiaal herkenbaar omdat het hard en ruw is, maar wel bros. Daarom is cast iron niet altijd toepasbaar. Voor sommige materialen of objecten, wil je liever gebruikmaken van minder bros staal. Wanneer cast iron niet geschikt is, zien we vaak dat nodulair cast iron wordt toegepast, bijvoorbeeld in de grond-, weg- en waterbouw. Vanuit deze hoek stijgt ook de vraag naar mechanical seals van Qseals.

Cast iron van Qseals

Geïnteresseerd in cast iron seals van Qseals? Bekijk dan zeker onze mechanical seals pagina, of neem direct contact op met sales@qseals.com. Qseals heeft een ontzettend divers aanbod en heeft voor elke partij een geschikte oplossing. U vindt hier allerlei materialen, zoals KalrezRVS en Viton (FKM) of FEP Viton/silicone. Verder worden producten op maat gemaakt in de fabriek in Wezep, zodat er altijd een materiaal, seal of product is die aansluit op uw behoeften.

Hulp nodig?

We helpen u graag met geheel vrijblijvend advies. Onze specialisten staan iedere werkdag van 08:00 tot 18:00 voor u klaar. Neem contact met ons op via:

+31 38 85 21 801

× Need help?