Tungstencarbide
 

Tungstencarbide

Bij Qseals wordt er gebruikgemaakt van allerlei soorten materialen, waaronder rubber, metaal, keramiek en grafiet. Ieder materiaal is weer geschikt in een andere situatie. Zo wordt Tungstencarbide, beter bekend als wolfraam, gebruikt voor ovencomponenten, die langdurig tegen hitte moeten kunnen. Ook is tungstencarbide geschikt voor stralingsafcherming, omdat het straling absorbeert. Verder heeft de metaal een hoge dichtheid.

Wat is Tungstencarbide?

Tungstencarbide (afgekort met TC of WC), in Nederland ook wel bekend als wolfraam is een bijzonder hard metaal.

Wolfraam heeft van alle metalen het hoogste smeltpunt (3422°C) en is goed bestand tegen corrosie. Alleen sommige minerale zuren zijn in staat het metaal aan te tasten. Bij blootstelling aan de lucht vormt het een beschermende oxidelaag. In legeringen kan toevoeging van een kleine hoeveelheid wolfraam de hardheid sterk doen toenemen.

Bepaalde legeringen van wolfraam zijn dermate hittebestendig dat het materiaal toegepast kan worden in uitlaatpijpen van raketten en straalmotoren. Wolfraamcarbide, wolfraam met kobalt als bindmiddel (beter bekend onder de naam hardmetal), is een zeer hard materiaal dat gebruikt wordt in boor- en snijgereedschap zoals frezen.

Deze eigenschappen maakt tungsten zeer geschikt voor loopvlakcombinaties in mechanische afdichtingen. Qseals kan tungstenproducten leveren die aan alle eisen voldoen en voorzien zijn van FDA en EC1935/2004 keurmerk.

Mes seals (Knife mechanical seal)

Dit zijn mechanical seals, uitgevoerd met een mes seal loopvlak in silicium carbide of tungsten carbide. Mes seal is een loopvlak die zichzelf los kan snijden bij een vervuilend of kristalliserend product. Wij kunnen mes seals uitvoeren in tungsten carbide en ook met FDA en EC1935-2004. Ervaart u problemen met uw mechanical seals, omdat uw product veel droge stof bevat en/of kristalliserend is, dan kunnen wij bestaande mechanical seals modificeren naar een mes seal. Ook leveren wij diverse modellen standaard als mes seal. De mechanical seals leveren wij in RB-SIC en in Sintered SIC.

Tungstencarbide van Qseals

Bent u geïnteresseerd in Tungstencarbide mechanical seals van Qseals? Bekijk dan zeker onze mechanical seals pagina, of neem direct contact op met sales@qseals.com. Qseals heeft een ontzettend divers aanbod en heeft voor elke partij een geschikte oplossing. U vindt hier allerlei materialen, zoals KalrezRVS en Viton (FKM) of FEP Viton/silicone. Verder worden producten op maat gemaakt in de fabriek in Wezep, zodat er altijd een materiaal, seal of product is die aansluit op uw behoeften.

Hulp nodig?

We helpen u graag met geheel vrijblijvend advies. Onze specialisten staan iedere werkdag van 08:00 tot 18:00 voor u klaar. Neem contact met ons op via:

+31 38 85 21 801

× Need help?