Conical spring seal
 

Conical spring seal

Bent u op zoek naar een conical spring mechanical seal? Dan bent u bij Qseals aan het juiste adres. Iedere soort seal wordt weer toegepast in een andere situatie. Op deze pagina meer over de conical spring mechanical seals, die gebruikt worden voor zowel schoon water als bij chemische media. Wat zijn conical spring mechanical seals en hoe kun je mechanical seals bestellen bij Qseals?

Wat is een conical spring mechanical seal?

Een conical spring mechanical seal is een mechanische afdichting, die ook wel conische veerafdichting of pusherafdichting wordt genoemd. Een conical spring seal is een enkele conische veer, ongebalanceerde afdichting met O-ring voorzien voor secundaire afdichting Dit type afdichting is eenvoudig te installeren en heeft een breed scala aan mogelijke toepassingen. Onze conische spring seals kun je herkennen aan de code QCS, dit staat voor Qseals Conical Spring Seal gevolgd door het typenummer.

Een conical spring seal is draairichting afhankelijk en wordt daarom geleverd met een linkse of een rechtse veer. Wanneer een conical spring seal wordt toegepast als dubbel seal heb je een links en een rechts geveerde conical spring seal nodig. Wanneer past je een linkse of een rechtse veer toe? Dit is één van de items die wij behandelen tijdens onze mechanical seal trainingen. Wil je graag meer informatie over onze trainingen, neem dan direct contact met ons op.   

Indien de conical spring seal niet wordt aangedrukt door de waaier, dan wordt er vaak gebruikt gemaakt van een losse stelring. Stelring is een RVS ring met stelschroeven, waarmee je de rotor op de gewenste voorspanning kan vastzetten op de as. 

Conical spring mechanical seals van Qseals

Bent u geïnteresseerd in een conical spring mechanical seal van Qseals? Neem  dan direct contact op met sales@qseals.com, of bekijk alle mechanical seals op de website. U vindt hier alle mechanische afdichtingen, zoals component seals, cartridge seals en engineered seals. Qseals heeft een ontzettend divers aanbod en heeft voor elke toepassing een geschikte oplossing. Verder worden producten op maat gemaakt in de fabriek in Wezep, zodat er altijd een seal of product is die aansluit op uw behoeften.

Hulp nodig?

We helpen u graag met geheel vrijblijvend advies. Onze specialisten staan iedere werkdag van 08:00 tot 18:00 voor u klaar. Neem contact met ons op via:

+31 38 85 21 801

× Need help?