USP Class VI

Food grade is een term die vaak voorbij komt bij Qseals. Met food grade bedoelen we dat producten in aanraking mogen komen met voedsel en medicijnen. Food grade betekent dus dat iets voedselveilig is. USP is een Amerikaanse organisatie die beoordeelt of plastic materiaal geschikt is voor bijvoorbeeld containers of verpakkingen, zonder dat dit schade toebrengt aan de volksgezondheid. Op deze pagina meer over USP en USP class VI testing; wat is het en waar moet rekening mee gehouden worden?

Wat is USP class VI testing?

De United States Pharmacopeia (USP) is een organisatie die de volksgezondheid bevordert door normen vast te stellen, omtrent de kwaliteit van medicijnen en voedingsmiddelen. USP class testing is een testmethode om de biocompatibiliteit van materialen vast te stellen. Er zijn zes klassen, waarvan VI de strengste is. De USP class VI testing is bedoeld om ervoor te zorgen dat er geen schadelijke effecten optreden en dat er gevaren optreden voor de volksgezondheid, bij het gebruik van een product. De normen hiervoor worden bepaald door de United States Pharmacopeia and National Formulary (USP-NF), de organisatie die verantwoordelijk is voor de kwaliteit en veiligheid van onder andere medische hulpmiddelen.

De USP6 klasse testen worden vaak uitgevoerd. Dit wordt vooral gedaan op plastic materialen, die in aanraking komen met voedingsmiddelen en medicijnen. Maar ook bij het produceren van mechanical seals moet er rekening gehouden worden met de strenge regelgeving omtrent food grade. Zowel de consument als de producent wil zeker weten dat een product veilig is en dat er bij de productie aandacht wordt besteed aan de volksgezondheid.

Food grade van Qseals

Ben jij op zoek naar food grade mechanical seals? Bekijk dan zeker ons uitgebreide aanbod. Qseals heeft een ontzettend divers aanbod en heeft voor elke toepassing een geschikte oplossing. U vindt hier alle mechanische afdichtingen, zoals component seals, cartridge seals en compressor seals. Verder worden producten op maat gemaakt in de fabriek in Wezep, zodat er altijd een seal of product is die aansluit op uw behoeften.

Hulp nodig?

We helpen u graag met geheel vrijblijvend advies. Onze specialisten staan iedere werkdag van 08:00 tot 18:00 voor u klaar. Neem contact met ons op via:

+31 38 85 21 801

× Need help?