Dubbele cartridge seals
 

Dubbele cartridge seals

Bent u op zoek naar een dubbele cartridge seal? Dan bent u bij Qseals aan het juiste adres. Iedere soort seal wordt weer toegepast in een andere situatie. Op deze pagina meer over de dubbele cartridge seals; wat is een dubbele cartridge seal en waarvoor wordt het ingezet? Uiteraard ook meer over de dubbele cartridge seals van Qseals.

Het gemak van dubbele cartridge seals

Dubbele cartridge seals zijn effectieve oplossingen in situaties die veel van afdichtingen vragen. Denk aan gevallen waarin er sprake is van hoge temperaturen, hoge druk en vervuilde pompen die beschadigende stoffen kunnen bevatten. Omdat dubbele cartridge seals een kamer tussen de afdichtingen hebben kan er een beschermende vloeistof in worden gepompt om koeling, smering en bescherming te bieden. Een ideale constructie dus voor een afdichting die tegen een stootje kan. Ook kunnen de precisiecomponenten van een cartridge seal worden ontworpen als een dubbele afdichting die gemakkelijk in dezelfde ruimte past als een afdichting met maar één component. Verder is de seal makkelijk te monteren en kan ook een persoon zonder ervaring de montage uitvoeren. Hetzelfde geldt voor de enkele cartridge seals.

Brochures

Download hier de brochures:

Qseals QDC Series Qseals QDRC Series

Dubbele cartridge seals en een seal support systeem

Dubbele cartridge seals worden veelal toegepast in combinatie met een seal support systeem. Aangezien een dubbele cartridge seal spoeling nodig heeft, levert Qseals hiervoor de tankjes. Hierin hebben wij de keuze uit twee modellen: volledig gesloten en onze unieke deelbare tankjes (seal support systemen). Wij hebben door de vele jaren heen geluisterd naar onze klanten en in samenwerking met klanten onze eigen seal support systeem ontwikkeld, die deelbaar en robuust is uitgevoerd. Ook is deze makkelijk te monteren op iedere locatie. 

De voordelen van een gesplitste of gedeelde cartridge

Het vervangen van een mechanische afdichting, component of cartridge vereist meestal demontage van de pomp. Een manier om dit te voorkomen is om een gedeelde afdichting te gebruiken. Deze afdichting is in tweeën gedeeld zodat elementen makkelijke kunnen worden geïnstalleerd zonder de pomp helemaal te demonteren. Recente technologische innovaties in het gebied van afdichtingen hebben geleid tot de productie van seals met gesplitste cartridges die de installatie van onderdelen aanzienlijk vereenvoudigen. Of dit voor u de beste optie is, hangt af van het installatiegemak versus de kosten. De extra kosten kunnen op de lange termijn voordeliger zijn als u de pomp vaak moet demonteren.

Dubbele cartridge seals van Qseals

Bent u geïnteresseerd in dubbele cartridge seals van Qseals? Neem dan direct contact op met sales@qseals.com, of bekijk alle mechanical seals op de website. U vindt hier alle mechanische afdichtingen, zoals component seals, cartridge seals en engineered seals. Qseals heeft een ontzettend divers aanbod en heeft voor elke toepassing een geschikte oplossing. Verder worden producten op maat gemaakt in de fabriek in Wezep, zodat er altijd een seal of product is die aansluit op uw behoeften.

Hulp nodig?

We helpen u graag met geheel vrijblijvend advies. Onze specialisten staan iedere werkdag van 08:00 tot 18:00 voor u klaar. Neem contact met ons op via:

+31 38 85 21 801

× Need help?