Siliciumcarbide (SiC)
 

Siliciumcarbide (SiC)

Bij Qseals wordt er gebruikgemaakt van allerlei soorten materialen, waaronder rubber, metaal, keramiek en grafiet. Ieder materiaal is weer geschikt in een andere situatie. Zo wordt Siliciumcarbide gebruikt voor slijpen en polijsten, maar ook voor pantsering, kogelwerende vesten en remplaten in auto’s. Na diamant is dit het meest harde materiaal. Daarom is het voor veel toepassingen toepasbaar.

Wat is Siliciumcarbide?

Siliciumcarbide (SiC), ook bekend als carborundum, is een zeer hard materiaal dat veel wordt gebruikt voor slijpen en polijsten, in de vorm van slijpstenen, polijst- en slijppoeders.

Granulair siliciumcarbide wordt op commerciële schaal geproduceerd door een reactie bij zeer hoge temperatuur. Hoogwaardig silica zand en koolstof (meestal petroleumcokes) worden hiervoor in de juiste verhouding tot reactiemateriaal gemengd. Van dit mengsel wordt een hoop materiaal gebouwd. Midden in deze hoop materiaal bevindt zich een kern van grafiet die dient als stroomgeleider. De grafietkern wordt aangesloten op een transformator en onder spanning gezet. Als gevolg van de weerstand loopt in de kern van de hoop materiaal (oven) de temperatuur op tot circa 2700 graden Celsius.

Als loopvlakmateriaal voor mechanische asafdichtingen wordt het materiaal nu zo’n 30 jaar gebruikt. Het materiaal is een keramiek en wordt geschaard onder de ‘harde’ loopvlakken. Siliciumcarbide kan worden gebruikt als rotor en/of stator, afhankelijk van het ontwerp, de toepassingen en het andere loopvlakmateriaal. Neem nu contact op en laat je voorlichten over de verschillende loopvlakken en combinaties.

Mes seals (Knife mechanical seal)

Dit zijn mechanical seals, uitgevoerd met een mes seal loopvlak in silicium carbide of tungsten carbide. Mes seal is een loopvlak die zichzelf kan los snijden bij een vervuilend of kristalliserend product. Wij kunnen mes seals uitvoeren in silicium carbide en ook met FDA en EC1935-2004. Ervaart u problemen met uw mechanical seals, omdat uw product veel droge stof bevat en/of kristalliserend is, dan kunnen wij bestaande mechanical seals modificeren naar een mes seal. Ook leveren wij diverse modellen standaard als mes seal. De mechanical seals leveren wij in RB-SIC en in Sintered SIC.

Siliciumcarbide (SiC) van Qseals

Geïnteresseerd in Siliciumcarbide seals van Qseals? Bekijk dan zeker onze mechanical seals pagina, of neem direct contact op met sales@qseals.com. Qseals heeft een ontzettend divers aanbod en heeft voor elke partij een geschikte oplossing. U vindt hier allerlei materialen, zoals KalrezRVS en Viton (FKM) of FEP Viton/silicone. Verder worden producten op maat gemaakt in de fabriek in Wezep, zodat er altijd een materiaal, seal of product is die aansluit op uw behoeften. 

Hulp nodig?

We helpen u graag met geheel vrijblijvend advies. Onze specialisten staan iedere werkdag van 08:00 tot 18:00 voor u klaar. Neem contact met ons op via:

+31 38 85 21 801

× Need help?